Богатото на Омега 5 и антиоксиданти Масло от Нар е доказано един от най-силните съюзници на здравата и красива кожа. Включени в състава на продукти за лице или тяло – маслото, сокът или екстрактът от нар оказват изключително благоприятно действие върху цялостното състояние на кожата, подобрявайки значително нейния тонус и еластичност.

Ето и 4 от най-полезните свойства, с които нарът се грижи за отличното състояние на кожата:

  1. Противовъзпалително действие – нарът е естествен източник на флаваноиди и омега 5, които имат свойството да редуцират кожните възпаления.
  2. Защитно действие – със своите изключителни антиоксидантни свойства, екстрактът от нар неутрализира вредното действие на свободните радикали, причиняващи значителна вреда на кожните клетки.През 2003 година изследване на университета в Южна Дакота доказва, че редовната употреба на масло от нар редуцира развитието на кожни ракови клетки.
  3. Хидратация – Маслото, сокът и екстрактът от нар осигуряват целодневна хидратация и дълбоко увлажняване на епидермалния слой на кожата.
  4. Регенериращо действие – продуктите съдържащи нар са доказали своето действие и при проблеми със суха кожа, екземи и псориазис; притежават избелващи свойства и редуцират ефекта на фото стареене. Като богат източник на омега 5, нарът подпомага регенерацията на кожата с образуването на нови кожни клетки, като същевременно се грижи да запази тяхната здравина и еластичност за по-дълго време.

Bodyfarm Хидратация с Нар

 

Share This